O nama


Plivački klub H2O osnovali su sportski entuzijasti u jesen 2009 godine, jer su vidjeli veliku potrebu, kako u gradu tako i u državi, da djeca i odrasli nauče plivati, a oni koji znaju da plivaju da nauče ispravne tehnike plivanja i pravila takmičarskog plivanja.


Osim plivanja, naši članovi imaju mogućnost da se uz pomoć prijateljskih klubova iz drugih sportova približe i drugim sportovima: probaju roniti, nauče jahati, planinariti i okusiti čari alpinizma, nauče skijati, pa i naučiti osnove košarkaških tehnika i borilackih vjestina, a sve to uz naše prijateljske Klubove najveće stručnjake za svaki od tih sportova.


Naš glavni zadatak je da djeca budu vesela i nasmijana i da uz to i nauče neke korisne stvari poput svih navedenih sportova. 
Naš cilj također je da djeca manje vremena provode uz kompjutere i ne budu propterečeni nikakvim vrhunskim rezultatima, nego baš suprotno, da se uz nas trenere i naš klub rasterete i opuste a samim tim i pripreme za neka opterećenja koja ih čekaju u školi i na drugim mjestima.

Additional information